pargolftävling på borås gk

Pargolftävling måndag 15 juli

Idag åkte vi till Borås GK och spelade en pargolftävling på Södra banan. Sponsorer var Oscar Jacobsson och det var Foursome, vilket är mycket svårare. Dels för att det är en ny bana för oss och sen så bestämmer man innan vem som ska slå ut på jämna Tee och ojämna Tee. Vi fick en bra starttid - sista boll. Start 11.20. Det var en mulen morgon. Faktiskt lite regn så att vi inte kunde äta frukost ute på vår altan. Även stor temperaturskillnad. Endast 15 grader!! Tidigare var det ju över 23 grader vid frukost.
 
Vi kom dit i god tid och tränade lite. Kändes bra!
 
Alla i lagen hade 3-boll, m a o man var 6 personer i varje boll. Vi spelade i B-laget och hade 16,5 slag. Det var 27 par som ställde upp, men totalt 61 par. Det roliga var att vi damer började med att slå ut på hål 1. Sen blev det herrarna på hål 2, och vi damer slog ut på hål 3 o s v. Sen slår man vartannan slag och det är slaggolf. Banans par plus 5 som mest. Det är ganska svårt faktiskt. Man måste ju lösa alla problem, som vi alla fick. 
 
Det var en jättetrevlig runda. Vi gick med ett polsk par, Ella och Wieslaw Lukasiak, och ett annat par som hette Gunn och Lennart. Alla var medlemmar i Borås, så vi fick lite hjälp med riktningen utmed banans trixiga och många kullar och dogleg. Vi hade flera chanser av birdies och par, men tyvärr. Vi gjorde i a f 6 par tror jag. Sen missade jag en sjukt nära putt på 2 decimeter. Asså, jag fattar inte hur man kan missa. Ja, ingen kunde förstå. Bollen bara vek sig undan hålet. Nej, fy, vilken MISS!! Jag blev så jäkla sur. Pinsamt dåligt. Men tack o lov så slog jag i en hopplös putt där Roffe slog ut i vattnet. Fick då 6 slag! Skön känsla!. Blev några fler konstiga slag av Roffe då han slog ut bollen långt ut i skogen över Tee där folk stod för att slå ut. Fick skrika ”Four”! Men även där räddade vi upp situationen bra. Kändes som Roffe hade lite ont i ryggen en period. Han slog inte igenom eller vad han nu gjorde.
 
Nåväl, vi klarade oss ifrån regn, men hade en hel del blåst. Gjorde inget. Och vi hade så trevligt tillsammans. När vi kom in som sista boll, så väntade alla in vårt resultat. Det roliga är på Borås GK, att man kan följa resultatet på skärm hela tiden i både A- och B-lagen. Tänk er, att ligga 2:a hela tiden och sen kommer sista bollen in och VI knuffar undan dom och gör så att VI kom TVÅA!! Fattar ingenting! För jag var helt säkert att vår runda hade ett dåligt resultat!
 
JIPPPIIII - VI KOM TVÅA!!
 
Tur att vi inte kom etta, för ALLA fick samma pris! Kan tycka att det var lite dåligt. Första priset borde ha ett bättre pris än bara äran. Ettan hade 69,5 med samma hcp som vi, 16.5 extra slag. Vi hade 72,5. Bättre hcp än dom som kom trea. Ja, så det kan bli. Får väl vara riktigt nöjd!! Trots min sjuka jäkla missade putt!!
 
Vi fick välja en Pikét-tröja från Oscar Jacobsson. Kändes kul! Roffe bjöd mig på en starköl. Smakade gott!
 
 
 

pargolftävling på marks gk

Pargolftävling söndag 13 juli

Vi deltog i Marks Surprise, Irish greensome, med shotguns-start kl 09.00. Blev en tidig morgon för oss, då vi hade ca 7 mil att bila till Marks GK, ca 3 mil efter Borås. Inga problem att vakna till denna underbara, vackra, varma morgon. Vi kom fram i tid, men bara så att vi egentligen hann slå några chippar och puttade några bollar. Sen var det dax att slå ut på hål 16. Vi spelade tillsammans med Patrik och hans farbror Bertil. Dom kompletterade varandra så bra att dom fick 41 p. Tyvärr var scorerna höga i B-klassen med 49 p, vilket gjorde att dom bara kom 4:a.
 
Däremot kämpade vi med att försöka vinna en deltävling i tävlingen. Att behålla den gula bollen, som vi alla fick en boll per lag vid start. Du fick alltså extra poäng om du hålade in med just den gula bollen. Vilket vi gjorde, med 38 poäng och VANN just denna deltävling. Fick 3 paket GULA bollar som pris. Kul!
 
Vi fick även gå fram och ta emot 7:e priset. En keps och en T-shirt.
 
 
Vi hade 38 poäng. Men som vanligt, var jag inte nöjd. Jag hade en del dåliga inspel och missade några viktiga bollar, suck. Däremot räddade Roffe upp flera bollar. Han gjorde verkligen fina inspel. Men kunde oxå missa nån gång så att jag lyckades få till poäng, tack o lov. 
 
Det var en jätte härlig runda i otrolig värme. Runt 27 grader. Helt fantastiskt väder. Efter rundan så bjöds det på grill-buffé. Smakade supergott!
 
I morgon blir det lite träning inför nästa par-golftävling som vi har på måndag. Natti

pargolftävling öijared gk

Pargolftävling onsdag 10 juli

Denna gång spelade vi på Öijared GK som ”Golfresan on Tour” arrangerade. Även här kunde man vinna en resa. Vi fick en sen starttid, 13.26, vilket passade oss idag. För det var lite regn på fm och väldigt blåsigt. Så vi hann äta lite lunch och kunde träna lite innan, framför allt på min nya sving.
 
Nytt grepp
Efter att jag/vi hittat en privat golftränare, vår ”nya” PRO Håkan, så tog vi en lektion i tisdags kväll ute vid Hisingen i Göteborg. Håkan ändrade mitt grepp och gav mig några små tips och gjorde lite finjusteringar. Vilket gjorde att jag blev lite orolig inför dagens golftävling. Så inatt har jag drömt om mitt nya grepp!! Haha, så det kan bli. 
 
Men det blev en bra start! Den som kom närmast flagg i vår boll, skulle få en present. Våra medspelare som var jämnlika i hcp, började. Jag slog ut sist och gjorde värsta slaget! Ca 1 m från flagg. Helt galet slag. Jag som var så orolig för min sving. Vilken start! Jag fick med mig presenten av ena sponsorerna - ett fotbad-kit från Varberg Kurort. Kul!
 
 
 
Tyvärr räckte inte min boll totalt i tävlingen som närmast flagg. Utan det var en annan som kom närmare. Synd. Och tyvärr blev det ingen Birdie heller. Verkligen synd! Roffe missade puttern. Vi spelar alltså ”Greensome”. Båda slår ut, och man väljer bäst boll som man sen spelar vartannat slag på. Och man måste välja minst 6 utslag av båda spelarna i laget under rundan. Kul tävling faktiskt!
 
Det var en trixig och mycket rolig bana. Flera korthål vilket gjorde att det var par 70 på denna bana. Blåste en hel del. Men otroligt skön runda där solen tittade fram emellanåt.
 
Det var ytterligare en utmaning på ett korthål. Om man gjorde en Hole-In-One skulle man vinna en resa till Mauritius för 2 personer. Kostade 100 kr per man. Självklart satsade vi på det. Där blåste det mycket. Väldigt fint läge utmed Mjörn. Roffe gjorde ett kanonslag, men för kort. Kom dock på green, riktigt nära flaggan, vilket gjorde att han fick ett paket bollar. Kan behövas då vi slog ut några bollar i skogen under tävlingsrundan. Jag missade slaget och kom inte ens fram till green. Man fick en chans till med en lottdragning oxå som skedde vid prisutdelningen. Men där hade vi inte heller någon tur.
 
Däremot var det faktiskt en som gjorde en HIO och vann denna fantastiska resa. Häftigt!
Prisutdelningen var ganska lågt scorade och vi hade inte en chans. Kan däremot tycka att vi hade sån otur med puttar som blev flera kopprullare. Så nära så nära - igen.
 
Dom som vann hade 65,6 slag.
Vi hade 71,4 slag
Var 66 lag som spelade och vi kom på 16:e plats.
 
En jätte härlig och mycket trevlig bana tycker jag.
Nytt försök snart igen! Men först lite träning, vilket jag aldrig annars gör.
För nu jäklar ska det gå bättre :)
 
 
 
 
 
 

pargolftävling alingsås gk

Pargolftävling lördag 6 juli

Vi spelade en pargolftävling på vår hemmaklubb, ”Innesvingen Masters”.
Man kunde vinna en resa till Spanien, men tyvärr så räckte inte våra 41 p.
Vinnarparet hade 48 p!!
Som vanligt hårfint, kan jag tycka, men det var en jätte härlig dag.
 
Vi kom på 17:e plats av 68 lag. Ganska nöjd trots allt.