cykel-utflykt till bryngenäs slott

Familjen Guzman och jag cyklade till Bryngenäs. Roffe hade oturen att han hade fått punka på sin cykel så han tog bilen med hunden Sally och mötte upp oss där nere. Ett nytt ställe för mig, som ligger vid Mjörn. Vi promenderade runt Bryngenäs slottspark först. Leslie ville visa ett ställe som ligger ute till försäljning just nu - Bryngenäs slott för endast 29 miljoner kronor!!
 
Picknick
Vi hade picknick med oss, så vi gick ner till vattnet och satte oss vid stenklipporna med våra skinnfällar.
 
 
 
Solen sken och det såg häftigt ut med alla isblock runt oss. 
 
 
 
 
Gott med bulle, tycker Alma!
 
 
Ja, även Maya njöt!
 
 
Njöt även av vårsolen!
 
 
Påskpussar
Sally ger gärna påskpussar till Roffe.
 
 
Här har vi Sally
 
 
Hon fick provsitta i cykelkorgen när vi cyklade hem. Gick ganska bra, men Anna fick ha koll på henne då hon helst ville hoppa ur korgen för att springa till husse.
 
Påskmiddag
Blev sen en påskmiddag hemma hos familjen Guzman. Jag hade gjort gravad lax och Leslie hade gjort en lammstek. Maya och jag gjorde mini-västerbottenpajer. Dom blev supergoda. Tror Maya åt 4 stycken, utan problem. Gott och trevligt!
 

påskbuffé - bjertorpslott

Vi bilade upp till Bjertorpslott som ligger vid Vara. Ca 6 mil fr Alingsås.
Där serverade dom en Påskbuffé mellan klockan 13.00–15.00. Detta blev en spontan Påsk-lunch i slottsmiljö.
 
 
Vi fick ett trevligt bord där vi både kunde höra och se en a cappellagrupp ”Dynamic Vocal” som sjöng för oss alla. Verkligen fin stämning. 
 
 
Bilderna är plockade från Bjertorps sajt.
 
Buffén var i hög klass med små delikatesser. Goda inlagda sillar (sa Roffe), gravad lax, paté med pilgrimsmussla, rökta korvar av lamm, vildsvin och älg, ostar, bröd, plus annat smått o gott. Verkligen gott.
 
 

getkamp i nolhaga park

Getkamp i Nolhaga park. Vem vinner geten nedanför? Bockarna kämpade på stocken, fast det var nog mest som en lek. Men ibland kunde det stångas riktigt ordentligt, att det verkligen small till i hornen. 
 
 

Mjörn 27 mars

Underbar vårsol idag

Tog en härlig promenad ner till Mjörn. Såg fler som åkte långfärdsskridskor på sjön.
Ligger härligt stora isflak vid stranden. Ser lite kul ut. Annars är det snöfritt här nere i Alingsås.
Snart kommer man nog kunna bada här. För här är det långgrunt!. Och sandstrand.
 
 
 
Tog kort med min iPhone

barnängen flytande tvål

Att klaga på en vara
Man är så dålig på att klaga. Men nu gjorde jag det och det gav resultat – direkt
Köpte Barnängen flytande tvål, men efter ett tag kom det ut rostfärgad tvål. Inte så fräscht precis när man står i duschen. Så jag gjorde rent och det blev missfärgning direkt. Så då tog jag ett foto och klagade hos Barnängen. 
 
 
Dagen efter fick jag ett besked om att;
 
Din tvål kommer från en sändning där man konstaterat att en packning inuti pumpen var trasig. Problemet medför att små mängder av produkten kommer i kontakt med stålfjädern inuti pumpen, som rostar och missfärgar produkten. Felet har inträffat i produktionen när pumpen monterades ihop. Detta är inget som är farligt på något sätt men ser självklart inte trevligt ut.

Problemet är nu åtgärdat men trots detta kan det finnas enstaka förpackningar kvar ute på marknaden som har den här defekten.
 
Så nu väntas en betalcheck på 50 kr. Va bra! Ska genast köpa mig en ny pumptvål från Barnängen.

ridlektion på västanvindens islandshästar

Ridlektion på onsdagar
 
Jag har nu tagit 9 ridlektioner av 12 på Västanvindens Islandshästgården i Öijared (www.vastanvinden.com). Så himla kul! Trots att jag har ridit tidigare, (men det var länge sen), så känns det som om man vore nybörjare. Har egentligen aldrig tagit privat ridlektion så här tidigare. Rebecka, är en tuff och mycket kunnig ridlärare, som ser allt! Men det är ju jättebra för man lär sig så himla mycket. Vi brukar endast vara 3–4 deltagare, så det är ju fantastiskt. Verkligen som privat ridning.
 
Tog ett kort på hennes häst med min iPhone. Så gullig!
Hoppas kunna ta fler kort sen. Det har varit så mörkt, kallt och ruggigt under den här perioden som gått.
 

följer med nils till dagis

Måndag 18 mars – Till dagis

Jag följde med Nils till dagis. Han skulle på utflykt, så han var så stolt med sin ryggsäck. Där hade han varm saft och ett äpple som pappa hade packat ner.
 
 
 
Vi kom lite innan 09.00 så jag kunde vara kvar en stund med Nils och kollade läget.
 
 
 
Hann gunga lite
 
 
 
 
Tittade in i kojan oxå
 
 
Nils var på strålande humör. Det var inga problem att lämna honom idag. Trots att jag skulle ta tåget hem till Alingsås. Vi ses snart! Puss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FunkyKids

FunkyKids
 
På söndagar dansar Nils på FunkyKids. Vi promenerade dit en tidig söndagsförmiddag i strålande sol men bitande kyla. Klas och Lilly gick runt på Söder medans vi var med Nils. Det var så gulligt och se alla barn och vuxna som dansade runt till olika låtar.
 
 
Här är ”hunden”
 
 
 
Här är ”elefanten“
 
 
 
Här dansas det
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

frukostajm

Kan inte förstå att man alltid vaknar så tidigt. Spelar ingen roll när man lägger Nils eller hur mycket han har sovit under dagen. Han vaktar ALLTID tidigt!! Och då menar jag runt 05.30. Men att höra honom ligga och prata för sig själv i sin säng om saker och ting, så vaknar man genast, pigg liksom och lyssnar. Efter ca 15–20 min ropar han på ”mormor”. Och då går man ju genas upp och lägger sig i hans säng och gosar ytterligare en halvtimme typ. Han tycker om att bli masserar och vi ligger och pratar lite. Mamma blir så nyfiken på vad vi pratar om – hemlisar :)
 
Sen vill han ha frukost och sätter sig genast på stolen och väntar in sin gröt med lingonsylt, smörgås med smör som han ”kan själv smöra”. Jag fixar kaffe och gör min goda efterlängtade latte, som Nils gärna härmar hur jag ”surplar” 
 

lilly 10 veckor

Lilly 10 veckor

Hälsade på barnbarnen15–18 mars. Nu har Lilly blivit 10 veckor och är så snäll och go. Denna gång fotade jag mera på Nils och hans aktiviteter. Men här är ett kort som Nils fotade. Han ”kan själv”, som han hela tiden säger :) Så här är resultatet – Nils bakom den tunga Nikon-kameran.
 

besök i waxholm – 16 mars

Pernilla, Nils, Lilly och jag åkte ut till Waxholm för att hälsa på mamma/mormor/gammelmormor. Det var en jättehärlig dag och vi tog genast en tur ner på stan. Vi hämtade upp mamma och parkerade bilen vid kajen. Tog en fika på Silltruten. Mycket folk, men vi hade turen att få plats och beställde in pannkakor till Nils, toast till oss andra och självklart en bulle och Latte. Smakade supergott!
 
 
IF-hallen

Vi åkte sen upp till IF-hallen för att hälsa på Lasse, Ella och Axel som spelade innebandy-match. Lasse var tränare för Ellas lag, så det var ju lite kul och se hur han körde och styrde tjejlaget. Ja, han var så exalterad! Extra roligt då laget gick o vann!
 
Malin kom förbi med Jinni. 
 
 
 
 
 
Pernilla och barnen gick sen vidare hem till Per. Jag och mamma såg klart på Ellas match. Träffade på Victoria en stund. För hon skulle hämta upp Ella direkt efter matchen för att åka vidare till simträning i Täby. Full fart m a o.
 
Jag fick möjlighet att fota Axel och Lasse i solskenet innan vi skildes åt. 
 
 
Axel
 
 
Lasse

grattis maya som fyller 12 år

Grattis Maya som fyller 12 år idag. Ser nu hur lite kort jag har på dig. Numer finns ju bara supefina kort på dig och Alma genom Rabalder-katalogen. Måste se till och fota lite på Roffes barnbarn ser jag nu.
Så det får bli detta kort! :)
 
 
Maya 12 år!!

grattis morfar rolf

Jag ordnade lite middag för Roffes barn och barnbarn. 11 personer satt runt köksbordet utan problem. Ja, det var faktiskt första gången som vi hade dom alla samlade – samtidigt. Jag bjöd på Israelisk förrätt, Tahini och Hummus som vi doppade med gurk- och morotsstavar. Riktigt gott. Sen hade jag gjort en stek med hasselbackspotatis och en god sås. Till efterrätt blev det min favorit – Tiramisu. 
 
På kvällen var det Melodifestivalen, så alla barnbarnen samlades runt morfar i soffan.
 
 
Fr vänster har vi Alma, Iza, Liv, Maya och Tua. Ser mysigt ut.
 
Roffes födelsedag är 11 mars. Tusen grattiskramar från mig:)
 

ett vårtecken i alingsås

Tog ett kort med min iPhone. Ett vårtecken ute på stan i Alingsås. Underbart!