Vinter i Alingsås

Det var några vackra vinterdagar i Alingsås under januari månad. En morgon var det så himla vackert och frostigt, med ca 18 minusgrader. Jag tänkte att jag måste ut och fota, så jag tog cykeln ner mot Nolhaga Park. Cyklade sakta för det var ganska kallt. Kom ner till Mjörn och fotade några fina vinterbilder.

 
 
 
Skridskor på Mjörn
Vilken is!! I söndags letade jag fram efter mina längdåkningsskridskor bland flyttkartongerna. Har värsta ordningen ju! Roffe som är nyopererad för diskbråck fick gå med kameran på magen. Jag tog en runda bland alla andra som var ute på isen. Även isjakt var stort intresse. Vilken blank-is. Helt fantastiskt!
 
 
 

 
 
 
Se vilken välputsad och blank isjakt. Otroligt vacker!
 

grattis alma 10 år den 16 januari

Grattis Alma som fyller 10 år idag!
 

lilly föddes 3 januari 2013

Lilly var beräknad till den 2 januari. 
 
 
 
3 januari 2013
Lilly föddes idag kl 01.19. Samma födelsedag som farfar Janne och som gammelmormor Astrid har. Gammelmormor fyller 84 år idag. Grattis till Er alla!! Är inte det märkligt så säg?
 
 
 
Nils och jag gick genast och hälsade på lillasyster, mamma och pappa som låg på BB på SÖS.
 
 
Lilly vägde 3.930 gr - exakt samma vikt som Pernilla när hon föddes.
Dom låg kvar en natt. Kändes nog bra att inte behöva stressa hem.
 
 
Första morgonen med Lilly
En mycket stolt storebror Nils
 
 
 
5 januarie - hemresa med Blå Tåget
Den 5 januari reste jag hem till Roffe som var nyopererad för diskbrock. Det var dax att lämna familjen ”Borgholm”. Har ju väntat in Lilly under 16 dagar hemma hos Pernilla o Klas. Allt blev perfekt och allt gick enligt planerna. Känns så skönt att man kunde ställa upp så länge. Jag känner mig supernöjd och är alldeles upprymd av glädje.
 
Här ett fint kort på Pernilla, Nils och Lilly. Grattis Pernilla o Klas!
 
 
Det var en upplevelse att resa med ”Blå Tåget”. Jag var i sånt lyckorus så jag satte mig i barvagnen för att inta ett glas bubbel. Men vågade inte först, då alla satt o drack kaffe. Men till slut köpte jag mig en öl och satte mig brevid pianot. Då kom en liten kille, typ runt 12 år, och frågade bartendern om han fick spela piano. Han vred sig lite och frågade om han verkligen kunde spela. Pianot var liksom nystämt. Men så kom pappan och killen sa att han kunde ett pianostycke som han spelade för oss alla i barvagnen.
 
Jag fick gåshud. Vilket lyckorus att få höra ett sånt fint pianolir. ”Nuvole Bianche” av Ludovico Einaudi.
Det var så himla fint spelat att jag bara njöt i miljön. Sen gick han iväg med sin pappa och syster och försvann. Så märkligt. Vilken ”tajming”. Att komma till barvagnen och sätta sig i skinnfåtölj och sen fick höra stycket. Helt galet fantastiskt. Lyssna gärna på låten;
 
www.youtube.com/watch?v=fEOJQawykD0
 
Jag satt där länge, länge och sen började jag prata med en kvinna som oxå åkte Blå Tåget för första gången. Vi hade en del att prata om och jag berättade om vad hon hade missat. Straxt efter, kom killen som spelade piano för att köpa en läsk i baren. Jag frågade killen om han inte kunde spela igen. Visst sa han och hämtade noterna hos sin pappa som även han kom och satte sig hos oss med sin dotter. Jag fick höra pianostycket igen och jag bara njöt. Kommer aldrig att glömma detta. Resan hem gick så fort att jag tillslut var tvungen att lämna barvagnen. Vilken resa jag gått igen!! Fantastiskt vilken underbar tid det varit.
 
 
Släktträff

Hur håller man en bebis??
 
 
Malin o Lilly
 
 
 
Stolt morfar!
 
 
Kusin Cecilia kom på besök.
 
 
 
Gammelmormor Astrid och Lilly fick en fin kontakt. 4 generationer, fantastiskt!
 
 
 
 
Lilly 5 veckor
 
 
 
 
Choklad av Carro från Spanien.
 
 
 
 
 
RS virus
Lilly fick RS virus och var mycket dålig. Det var en mycket jobbig period för alla. Men tack o lov så fick dom fin vård och Lilly kunde komma hem efter 5 dagar på Barnakuten på SÖS.
 
 
 
2 månader

Äntligen mår Lilly och Nils så mycket bättre. Men det tog tid.
 
 
 
 
 
 
Och äntligen vågar man nu ge sig ut med den nya fina vagnen i vinterkylan. Tror Pernilla varit instängd under 4 veckor med sjuka barn. Vi vuxna har klarat oss från det hemska RS viruset. 
 
 
 
 
Lilly nerbäddad