Söndagsfix på Loviks - 25 jan

Framsteg
 
 
Vårt blivande matbord. Kommer bli ett bord på 3 m långt och 1.10 brett. Roffe hiittade såna häftiga plankor på hö-loftet. Kommer bli hur coolt som helst.
 
 
 
En tavla kom upp (som jag hade från Borggårda) och en ljusstake. Får inte elda i öppna spisen tyvärr. Så det får bli tända ljus.
 
 
Nu har vi fått bort öppningen mot andra sovrummet. Så snart kan man tapetsera eller måla lite.
 
 
 
Efter lite fix, så blev det varma mackor, kaffe, korv, paté med cumberlandssås och kaffelatte. Jag provade vår nya induktionsplatta och gjorde latte-mjölk. Helt otroligt, för det tog ca 10 sek att värma latte-mjölken. Kolla, det funkar med bordet! Här kommer det stå sen med långa sittbänkar. Roffe, du är bäst! Kommer bli så bra.
Smakade såååå gott i kylan. Endast 3 grader varmt där inne :)
 
 
Myslampa i fönstret. En lampa som jag släpat hem från Thailand.
 
 
 
 
Vilket utsikt! Vilket ljus. Ja, denna plats kommer säkert fotas hur många ggr som helst. För här blir det solnedgång i viken. Magiskt ljus idag!
 
 
Familjen Guzman, men det saknas en!! - hunden Sally!
Hon är så lycklig och springer omkring med en pinne i munnen. Hon verkligen stortrivs här ute. Men vi får vara lite försiktiga här ute med Sally, för vi har sett spår av vildsvin! Och har hört att det springer väldigt mycket rådjur och älgar här. Spännande!
 

börjar renovera - loviks gård

21 januari ute på Loviks

Roffe har full energi, efter mina energidrinkar :) Han är så rastlös hemma, så det är tur att vi har Loviks att börja göra lite renovering på. Golvet helt ruttet, men det är inga problem att fixa, säger Roffe. Här inne ska kylen stå och sen kan man gå upp här till övervåningen.
 
 
 
Här håller vi på med att slå igen en dörröppning mellan vårt och Anna & Leslies sovrum. Så vårt sovrum kommer man att kunna gå till genom köket. Anna & Les genom vardagsrummet. Roffe ska lägga lite isolering och en gipsskiva. Sen blir det till å tapetsera o måla. Hittade tapetrullar på ”VINDEN” för 10 kr rullen.
 
 
 
Högtalare på plats, så blir det genast lite lättare att fixa och snickra.
 
 
 
Kommer bli ett fint träbord med ev träbänkar till. Så att man kan sitta många här inne i detta fina rum.
 
 
Lite vinterlandskap

Kom faktiskt lite lite snö och solen försökte titta fram. En hackspett satt o pickade - våren är snart här!!
 
 
 
 
 

myshelg 16–18 januari

Jag hade en liten myshelg med Pernilla och barnbarnen. Klas var ute på Ålands hav och stimmade runt. Blåste rejält faktiskt.
 
 
Lilly simmar
 
 
 
Sen blev det fredagsmys
 
 
 
 
Och lite dans, om och om igen.
 
 
Lilly pysslar om sin docka.
 
 
Kan själv!
 
 
På lördagen var det härligt väder. Solen sken men det blev lite kallt efter att vi var ute en lång stund.
 
 
Inte mycket snö här. Mest is, så det blev till å ta fram fotbollen.
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick vi ner till Liljeholmskajen.
 
 
Härligt med en liten snöhög.
 
På söndagen
Jag tog med mig Nils ut till Waxholm för att hälsa på mamma. Vi stannade till vid Plantagen och Nils fick välja ut en blomkruka till gammelmormor. Nils ville så gärna ge en blomma till mamma oxå, så det blev tulpaner till Pernilla. (Passade så bra att få ge, då vi, Roffe och jag, blev bjudna på middag innan vi skulle ta tåget hem till Alingsås.) Nils var på strålande humör hos gammelmormor. Vi åkte ner på stan o handlade lite så att vi kunde göra lite lunch och fika. Blev en riktig mysig dag ute i Waxholm.
Sen hämtade vi upp Malin, i lägenheten på Körsbärsvägen och vidare till Marie, för att hämta upp all packning, eftersom både Roffe o jag hade bott där under några dagar. Och tillslut hem till dukad söndagsmiddag. Blev en jättemysig träff med alla.
 
 
 

3 januari - grattis lilly 2 år

Grattis till Lilly som fyller 2 år idag!! 
 
 
Även grattis till Lillys gammelmormor som fyller 86 år och Lillys farfar Janne, som fyller 69 år.
 


Kusin Emilie och Lilly sitter och äter glasstårta.
 
 
Kusingänget!
 
Roffe och jag bilade hem sen efter en lång och härlig 2-veckors vistelse hos mina nära o kära under jul/nyårshelg. Och flera födelsedagar som firades här och där. Så det kändes riktigt skönt att få komma hem igen. Snöfritt var det under hela resan hem, tack o lov.
 
 


 

träff med tjejligan 2 januari 2015

Vi, tjejligan, fick till en träff på Berns en tidig eftermiddag den 2 januari. Så himla kul. Det blev asiatiskt med champagne, vin och ett gedigert efterrättsbord. Otroligt gott.
 



Agneta, Eva och Karin, tack för en trevlig eftermiddag!