pargolftävling på borås gk

Pargolftävling måndag 15 juli

Idag åkte vi till Borås GK och spelade en pargolftävling på Södra banan. Sponsorer var Oscar Jacobsson och det var Foursome, vilket är mycket svårare. Dels för att det är en ny bana för oss och sen så bestämmer man innan vem som ska slå ut på jämna Tee och ojämna Tee. Vi fick en bra starttid - sista boll. Start 11.20. Det var en mulen morgon. Faktiskt lite regn så att vi inte kunde äta frukost ute på vår altan. Även stor temperaturskillnad. Endast 15 grader!! Tidigare var det ju över 23 grader vid frukost.
 
Vi kom dit i god tid och tränade lite. Kändes bra!
 
Alla i lagen hade 3-boll, m a o man var 6 personer i varje boll. Vi spelade i B-laget och hade 16,5 slag. Det var 27 par som ställde upp, men totalt 61 par. Det roliga var att vi damer började med att slå ut på hål 1. Sen blev det herrarna på hål 2, och vi damer slog ut på hål 3 o s v. Sen slår man vartannan slag och det är slaggolf. Banans par plus 5 som mest. Det är ganska svårt faktiskt. Man måste ju lösa alla problem, som vi alla fick. 
 
Det var en jättetrevlig runda. Vi gick med ett polsk par, Ella och Wieslaw Lukasiak, och ett annat par som hette Gunn och Lennart. Alla var medlemmar i Borås, så vi fick lite hjälp med riktningen utmed banans trixiga och många kullar och dogleg. Vi hade flera chanser av birdies och par, men tyvärr. Vi gjorde i a f 6 par tror jag. Sen missade jag en sjukt nära putt på 2 decimeter. Asså, jag fattar inte hur man kan missa. Ja, ingen kunde förstå. Bollen bara vek sig undan hålet. Nej, fy, vilken MISS!! Jag blev så jäkla sur. Pinsamt dåligt. Men tack o lov så slog jag i en hopplös putt där Roffe slog ut i vattnet. Fick då 6 slag! Skön känsla!. Blev några fler konstiga slag av Roffe då han slog ut bollen långt ut i skogen över Tee där folk stod för att slå ut. Fick skrika ”Four”! Men även där räddade vi upp situationen bra. Kändes som Roffe hade lite ont i ryggen en period. Han slog inte igenom eller vad han nu gjorde.
 
Nåväl, vi klarade oss ifrån regn, men hade en hel del blåst. Gjorde inget. Och vi hade så trevligt tillsammans. När vi kom in som sista boll, så väntade alla in vårt resultat. Det roliga är på Borås GK, att man kan följa resultatet på skärm hela tiden i både A- och B-lagen. Tänk er, att ligga 2:a hela tiden och sen kommer sista bollen in och VI knuffar undan dom och gör så att VI kom TVÅA!! Fattar ingenting! För jag var helt säkert att vår runda hade ett dåligt resultat!
 
JIPPPIIII - VI KOM TVÅA!!
 
Tur att vi inte kom etta, för ALLA fick samma pris! Kan tycka att det var lite dåligt. Första priset borde ha ett bättre pris än bara äran. Ettan hade 69,5 med samma hcp som vi, 16.5 extra slag. Vi hade 72,5. Bättre hcp än dom som kom trea. Ja, så det kan bli. Får väl vara riktigt nöjd!! Trots min sjuka jäkla missade putt!!
 
Vi fick välja en Pikét-tröja från Oscar Jacobsson. Kändes kul! Roffe bjöd mig på en starköl. Smakade gott!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback