Flygresan hem

Flygplatsen
Lämnade in hyrbilen i ganska exakt tid, kl 15.00. Fick hjälp med bagage in till flygplatsen för incheckning hos flygbolaget SAFAIR. Men eftersom det visst blev en inrikes-tur först, så behövde man inte vara här 3 timmar innan som det stod. Så vi fick vänta 1 tim innan incheckningsdisken öppnades. Bara å gilla läget. Vi var lite oroliga för våra golfbagar då, som vi hade gratis voucher inom KLM. Att vi skulle behöva betala liksom för golfbagarna denna strecka från Kapstaden till Johannesburg. 
Men det löste sig. Gick bra och vi blev godkända med alla papper. Skönt! Det jobbiga var att vi var tvungna att hämta ut bagaget själva för att checka in på nytt i Johannesburg till Amsterdam.
 
Flygtid 2.10 tim, men flög in lite tid. Så ca 1.50 tim tog det.
Stort i Johannesburg
 
KLM incheckning
Det var megastort på flygplatsen. Vi irrade runt och fick fråga oss fram till utrikeshallen. Tur att vi hade gott om tid. Flyget skulle gå 23.55. Var inte självklart att hitta fram. Tillslut fick vi hjälp av en kille som bara tog vårt pick å pack och lotsade in oss till KLM incheckningsdisk. Där hade vi föööör mycket vikt på resväskan. Så vi fick stuva om ca 2 kg till min PelleP-bag. Var inga problem. Sen blev det OK med vikt och golfbagarna. Och vi fick sitta tillsammans denna gång.
 
Sen kom alla kontroller. Covid-testet skulle visas fram som vi tog innan resan till Sydafrika. Febertemp togs, kontroll, kontroll men gick smidigt. Lite folk tack o lov.
 
Flygresan till Amsterdam tog 11 tim. Ganska skönt att flyga på natten, för man kunde sova lite. Och ingen tidsskillnad heller. Bara 1 timme. Det gör ju att det inte blir några problem när man kommer hem
 
Vacker soluppgång
Piloterna gjorde absolut bästa bästa landning jag varit med om. 
 
Landade 10.05. Sydafrika tid 11.05. Gick igenom nya kontroller med både Vaccination- och Covid-papper som skulle visas upp.
 
Sista flighten till Landvetter
Kl 12.15 satte vi oss i ett litet plan. Trångt och jäkligt. Kunde inte fälla ner sätet. En resa på 1.25 tim.
Tycker inte om att landa på Landvetter. Brukar skaka så inför landning. Det gjorde det denna gång oxå men gick bra. 
 
På Landvetter kunde man ta ett Covidprov medan vi väntade på vårt bagage. Vilket vi gjorde. Inga krav, det var frivilligt. Man gurglade 30 sek och spottade ut i ett provrör. 
 
Mattias hämtade oss – TUSEN TACK❤️
Kom hem vid 15-tiden. Tog alltså 24 timmar från dörr till dörr. 
 
Torsdag 25 november
Hade bokat tåg upp till Stockholm för att ha kundmöte med sista numret av tidningen Borg-Skum. Men det blev uppskjutet till nästa vecka. Asså, det var nån mening med allt. För helt plötsligt började man prata så om nya viruset OMICRON, från just Kapstaden/Johannesburg/Amsterdam. Det var precis den streckan vi hade åkt med KLM.
 
Karantän
Så vi satte oss själva i karantän enligt rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Ja, det var nog tur vi kom hem precis i tid. Dagen efter fick många sitta i karantän på hotell i Amsterdam. Flera länder stängde ner. Flygplan från Sydafrika fick inte landa. 
Vi mår bara bra i a f. 1:a provet vi tog på Landvetter var NEGATIVT
 
Dag 5 rekommenderades det att ta nytt prov. Vilket vi gjorde. Man hämtar själv ut ett prov och gör provet hemma. Lämnar in och ska få svar innan 48 timmar. Kan säga att det var skönt att få lite luft på denna korta promenad till vår VC. Vi gick förbi Ekstedts bageri och blev så sugna på färskt bröd. Men man får ju inte gå in å handla. Tänk vad man tar allt för givet. 
 
Så vi ringde till Ekstedts och berättade om läget. Vi swishade, gick förbi, dom kom ut med en brödpåse. 
T A C K 
Lämnade provet och gick hem och njöt av färskt supergott bröd och en latte. 
Går ingen nöd på oss nu.❤️
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback