midsommar i vänga

Sista Midsommar i Vänga
 
 
 
Vi firade sista Midsommar i Vänga, hemma hos Sara och Mattias. Vi firade lite att dom lyckats sälja huset och köpt ett nytt hus i stan, eller ”byn” som många säger här i Alingsås.
 
 
Frukost ombord på Troll II

Roffe ville börja med en härligt frukost ombord på Troll II och frågade om inte Maya och Alma ville hänga på. Dom kom punktligt 09.15 till oss och vi cyklade ner till båten. Vi gjorde ett stopp nere vid Nolhaga och provsatte i den nya sten-stolen. Konstnärligt monument som är precis nygjort. Man kan se korna i bakgrunden. Vilket paradis att gå omkring i denna hage med vatten och grönt gräs.
 
 
 
Båten ligger nere vid gångbron, precis vid utloppet till Mjörn.
 
 
Denna Midsommarmorgon var otrolig värme och så vackert ute och alldeles stilla. Helt ljuvligt. Roffe hade köpt jordgubbar och färskt bröd och jag fixade fram en pick-nic korg som vi dukade fram på akterdäck.
 
 
Man hade gärna velat kasta loss, men vi hade inte tid. Eftersom vi skulle upp till Vänga och fira Midsommar.
 
 
 
Leslie kom ner med dynor och var nog allt lite sugen på att få vara med :)
Självklart fick han smaka jordgubbar och en kopp kaffe i morgonsol.
 
 
 
 
Även Sally njöt av miljön. Men det blev lite varmt för henne att hon doppade sig lite vid bryggan.
 
 
Man blev lite trötter efter frukosten.
 
 
 
 
 Midsommarkransar
 
 
Alla tjejer gjorde Midsommarkransar. 
 
 
Visst blev dom fina?
 
 
 
Till och med Sally fick en passande krans.
 
 
 
Sen grillade Roffe hamburgare till barnen
 
 
och vi intog sill, västerbottenpaj och annat smått o plock.
 
 
 
Sen blev det lite lek med badringarna. Vem kan hoppa högst?
 
 
 
 
 
Dans runt Midsommarstång i Gräfsnäs

Var faktiskt precis ett år sen jag tog mitt sista pick o pack och flög ner till Alingsås - Midsommarafton 2012. Har alltså bott här i ETT år. Vart tog tiden vägen? Vi firade då Midsommar i Gräfsnäs, så det har väl blivit en tradition att åka dit.
 
Gräfsnäs är slottsruin-miljö vid sjön Antenn. Riktigt fint faktiskt. Vi bilade dit med 2 bilar och kom fram i fullständigt ÖS-regn. Helt galet vad det regnade. Vi satt kvar i bilen en stund och det blev så varmt och kvalmigt i bilen att man bara ville gå ut. Men helt plötsligt så upphörde regnet och vi alla kunde gå ut i full mundering. Det var fullt med bilar på parkeringsplatsen. Alla satt och väntade in tiden för att dansa kring Midsommarstången, som var kl 17.00.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Leslie och Mattias tittar på
 
 
Vi hann med en timmes firande, sen kom åsk-skuren igen och vi packade ihop för att springa till bilen. Vi blev dyblöta trots paraply. Vilket regn!
 
Men när vi kom tillbaka till Vänga så slutade det att regna och det blev så himla härligt igen. Fortfarande varmt och skönt. Blev ny grillning för oss vuxna med både kött och fisk. Roffe blev grillmästaren igen.
Allt dukades upp i köket. Blev så gott och inbjudande i fin miljö.
 
 
 
 
 
 
 
Gitarrer
 
 
Här ska det spelas! Så himla fint när dom spelar ihop.
 
 
 
 
Blev även lite piano-lir av Mattias och barnen sjöng. Jätte härligt med alla stämmor.
 
Morfar läste sen för barnen med stor förtjusning. Vi andra åt och drack kvällen lång. Ja, så pass länge att bara Mattias och jag satt kvar medans de andra hade somnat. Blev ganska många groggar för Mattias och jag drack rosévin i denna ljumna sommarkväll. Alla fönster stod helt öppna. Nog ganska ovanligt att det var så varm Midsommar. Kanske inte lika ljust ute, då det var mulet. Eller var det våra ögon som var suddiga :)
 
Nu vänder det!! Hoppas det dröjer!
 
Tack för denna Midsommarafton i Vänga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback