Onsdag 3 maj – Checka ut

Sista golfdag på 
 
Idag ska vi checka ut 279 C
 
Har redan gått 1 vecka. Men vilken top 10-vecka. Känns som riktig lång vecka. Har gått upp kll 07.00 varje morgon typ. Den som vaknade först satte på uppriggad kaffekokare. Sen körde vi latte i sängen först. Minst 2 koppar. Men idag kunde vi inte riktigt njuta av det. För vi måste packa ihop allt. Jag har köpt 6 flaskor vin och portvin som jag ska få ner i bagaget. Lite pyssel.
 
Sen frukost med alla våra rester. Blev att vi lämnade kvar lite i kylen och typ mussli och några kryddor, till städpersonalen.
 
Eftersom vi har sen flygtid hem, så bokade vi en ny golfrunda. Kunde inte låta bli. Så det blir vår 6:e golfrunda. Bra gjort av oss tycker jag.
 
Provsmakning av Portvin
Vi upptäckte denna butik innan vi skulle slå ut idag. Vid Receptionen fanns konstutställning, SPA-anlälggning och denna härliga vin/spritbutik. Attans. Då hade jag inte behövt åka till Supermarket. Här fanns klart bättre sortiment. Men vi fick provsmaka lite portvin. Så det blev ytterligare en portvin till i bagaget. Hittade plats i Magnus resväska. hahaha. TACK!!
 
 
 
 
Hittade här en portvin för 350 €. 
 
Här kunde man sitta o provsmaka massa sorter om man ville. Vi hann tyvärr inte det. Får bli nästa tillfälle :) Köptei a f  ett portvin för 14 € som vi  provsmakade i all hast.
 
Fick en starttid 12.20
Men Roffe lyckades få tidigare starttid till kl 12.00. Tar faktiskt ca 4,5-5 timmar trots golfbil. Vi vill ju hinna duscha innan taxin hämtar oss 17.30 ut till Faro flygplats.
 
 
Det tog lång tid idag. Mycket väntetid. Dom som åkte omkring och kollade oss spelare på banan visste att vi skulle flyga hem ikväll. Att vi hade en tid å passa. Vid ett tillfälle, så sa dom till en boll före oss. (Nog flera som gått igenom den bollen, för vi hade en 2-boll före oss från början).Ja, det var flera s k bankontrollanter som hade stora diskussioner med den 4-bollen. Jösses vilket liv det blev. Dom gick med vang så himla sakta. Dom var så sega, Inte speciellt duktiga, Inte snabba av från green m m. En kille hade problelm att gå oxå. Då borde dom tagit bil. Blev lite stressande faktiskt med väntetiden. Bankontrollanten kom till oss flera gånger och undrade om det blivit bättre .
 
 
Snygg stil Bittan
 
 
Rundan avklarad.
Nu är det bråttom då rundan tog alldeles för lång tid. Supersvettiga och lite stressad över att hinna duscha, packa ner golfbag i fodral och svettiga kläder. 
 
 
17.30 Taxi till Faro flygplats
Vi hann duscha i all hast. Packa om och hann precis. Jag var alldeles svettig trots nyduschad. Var supervarmt och lite stressigt. Taxin kom på minuten. Superduper.
En resa på ca 35 min. Lite mer trafik dit. Men perfekt i tid.
 
Incheckning
Allt gick supersmidigt. Inga köer när vi lämnade in vårt bagage och golfutrustning på ett å samma ställe. Säkerhetskontrollen gick smidigt och sen var det bara till å söka upp Loungen.
 
Loungen
Skål och tusen tack för superresa
 
Portvin och en vaniljkaka hör till från Portugal. 
 
Flyget avgick 19.50 med Norweigan. Landade 01.10.
Tyvärr tog det 1 timme innan vi fick vårt bagage. SUCK. En förbeställd minibuss väntade in oss. Åkte hem till Bittan o Magnus. La oss ca 03.30
 
 

Tisdag 2 maj – golf Ocean

Idag har vi start-tid 11.20 på Ocean
Började med typ Sensingyoga med skön musik. Streching inför golfen i solsken på terassen. Underbar start.
Frukost med ägg, bröd, frukt, yougurt och en ingefärashots, som Magnus vägrar ta. Hahaha.
 
Start på Ocean
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista grillmiddagen på terassen
Idag grillar vi Kalvfilé. Till det goda viner. Ja, jösses vilken dag vi haft idag.
 
 
Tänk vad vi fick till det, med små medel och verktyg i köket. 
Mumsigt gott i a f.
 
 

Måndag 1 maj – Revansch på Royal

Starttid 12.50
Idag har vi en sen starttid 12.50. Så det blev en riktig lång och skön relax runt poolen. Yoga/streching, pooldopp, frukost, mera pooldopp. För idag var det varmt.
 
Revansch
Tur att vi har golfbil. Otroligt varmt. Bittan och jag försöker ändå gå en hel del under rundan. Men skönt att sätta sig i golfbilen särskilt vid de långa transportsträckorna. 
 
Vi alla spelade riktigt bra de första 9 hålen. Sen blev vi störda av händelser på banan precis innan de vackraste hålen utmed havet. T ex att dom bakomvarande kom upp med bilarna till hål 16. Precis vid Tee. När man egentligen ska vänta på en annan plats långt innan hålet. Då blev vi stressade och irriterade att man slåg ner i ravinen, eller i bunkern eller helt enkelt snett. Det var inte OK det som dom gjorde.
 
Men vi tog ett kort på vackra utsikten
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite besvikna är vi alla efter runda. Allra helst de sista 9. Men Roffe spelade som vanligt bra. Lite Rosé var njutbart.
 
Väntar på shuttlebus
 
Tror inte det blev någon birdie för killarna denna runda. Men de tar en liten sup medan vi väntar på vår shuttlebus.
 
Solnedgång
Vi beslutade direkt när vi kom hem att vi skulle åka ner till beachen för att se solnedgång. Vet inte vad vi fick kraft. För hade vi satt oss, så hade vi aldrig kommit iväg. Vi hann alltså inte duscha, utan vi bara bytte kläder och bokade ny shyttlebus. 
 
Det var lite mulet. Men vi fick lite solnedgångskänsla. Men först en drink.
 
Vi hade tänkt sätta oss på ”Well Beach Club” Ett ställe vi som har tillgång till - gratis. Att bara gå in i området kostar annars 20 € per person. Att nyttja Jacuzzi kostar 80 €/timme. Här kan man boka massage. Eller lägga sig vid Seafron Balinese bed 150€!! Vad det nu ingår i det priset. Men tyvärr stängde dom 18.00. Lågsäsong nämligen nu. 
 
U&Co
Blev en drink men tyvärr inte så att man kunde se solnedgång
 
 
 
 
Däremot gick vi ner till stranden när det var dags att se. Ca 20.19 går solen ner här
 
 
 
Wooouuu vi fick uppleva lite solnedgång. Känner mig supernöjd att jag fick iväg alla på denna upplevelse, hahahaha.
 
Tog shuttlebus hem och fixade en grillmiddag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag – golfdag på Royal

Upp klockan 7 för att sätta på kaffet. Idag har vi lite ont om tid för pooldopp och yoga och frukost. Får se vad vi hinner med.
 
Alla var supertaggade igårkväll inför dagens runda. Magnus o Roffe mot oss. Dom tror att dom kommer göra 2 birdies direkt. Ja, vi får se.
 
(null)
Vi hann med lite yoga/strecking, dopp i poolen och härlig frukost. 
 
Starttid 10.50 Royal golfbana
Hålet som har det spektaktulära hål 16 utmed havet. Äntligen ska vi få spela på denna bana.
 
 
 Vi är redo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hål 16
 
 
 
 
 
 
 
Efter golfrundan smakade det gott med ett glas öl eller vin och gå igenom alla hål och händelser på banan.
 
Sen direkt till Supermarket med shuttlebus. Gick smidigt
Här nypressad juice till frukosten.
 
Först ett pooldopp sen grillmiddag
 
 
 
 
Dags å lägga sig. Klockan är 22.20. Nattie