Dag 5

Gomorron. Ser ut att bli en ny härlig dag. 
(null)
 
Susanne och jag gick själva ut på en morgonrunda
 
Två solar
 
Vackra näckrosor, men man ser inte färgen riktigt här på bilden tyvärr
 
Aktivitet på stranden
 
Pumpar upp
 
Fiskmarknad
 
 
 
 
 
 
 
 
Vågar man ta ut pengar här månne?
 
Vi tog en lugn dag idag. Roffe och jag åkte till området 2, Thailand Dream Village för att söka upp familjen Sahlströms. Vi tog vår scooter och drog iväg 2 min härifrån. Endast Ellinor fanns hemma. Övriga familjemedlemmar var på Thaibox. Äldsta dottern fyller 15 år idag. GRATTIS !!
 
Dom tvättar och packar idag för i morgon reser familjen hem igen, efter 4 veckors vistelse i paradiset.
 
 
Lunchtajm
Vi åt lunch inne på vårt område. Sen drog vi ner till stranden. Fick faktiskt veta att det var vattnet som förstörde stranden efter stormen. Asså, det var visst helt lugnt i området, men vattnet betädde sig som en virvlel - en tornade i vattnet. Fy så läskigt. Helt stilla i luften men galet i vattnet.
Så allt förstördes utmed hela stranden. Så skitigt. Stranden liksom borta. Men ortsborna fixar och städar och gör fint med sina små uteställen. 
 
Duranfrukt
 
 
Jag köpte tillslut denna frukt. Märkligt nog så stannade en bil precis när jag skulle köpa. En thai-tjej som kunde svenska så jag frågade henne vad detta var. Hon sa att det stinker men är väldigt god. Hennes man satt kvar i bilen och nämnde att denna frukt är förbjuden att ta in till hotellen p g a lukten. Så både Roffe och Lennart sa med bestämdhet att denna frukt kommer INTE in i huset. Kostade 180 Bath.
 
 
 
Både Lennart och Roffe vägrade smaka på denna kletiga frukt. Den skulle smaka mandel, kändes som avokado-konsistens. Luktade ibland illa, men smakade märkligt nog lite god. Men ingen Ahaaa-upplevelse. Men tillslut vågade Roffe smaka en liten bit. Skulle vara bra för potensen, eller?? Vi googloade och fick detta till svars;
 
Javaneserna tror att frukten har kärleksförhöjande kvaliteter. Durian jatuh sarung naik – Durianfrukterna trillar och sarongerna kommer upp, hahahaha.
Så nu kör vi med gubbarna. På med sarongen!
Susanne har ju precis köpt sig en ny sarong. Värt å prova ju! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Anonym säger:

Susanne håller med

2019-01-13 | 13:20:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback