Tisdag – Inbjuden till golftävling med lunch på vingård

Golftävling i Stellenbosch
C&M är alltid med på golftävling på tisdagar i Stellenbosch Golf Club, med ett gäng svenskar. Dom försökte få in oss på tävlingen men hade inte fått något svar av han som var ansvarig för tävlingen. Så vi kom överensom att vi skulle göra oss resklara runt 07.30 tiden. Så skulle Margareta kolla upp om vi fick plats, när dom kom ut till klubben. 
 
Vi ställde klockan på 06.20 för att ta det lite lugnt innan frukost kl 07.00. Som vanligt fixade jag en latte man njuter av i sängen. Kollade mobil m m. Skön start på morgonen. :) Vädret behöver man inte kolla. Alltid lite mulet tidigt på morgonen men sen blir det blå himmel.
 
Roffe fick tillslut ett SMS av Margareta. Att hon hade lyckats få in oss på en starttid 08.50.
Y E S va kul att vi fick komma med i tävlingen. Nu blev det bråttom och vi åkte iväg direkt. För det är mycket trafik i Stellenbosch.
 
Stellenborsch Golf Club
 
Här skriver man in sig. Namn och mobilnr. Måste oxå uppge tempen som du tar ett test på handleden. Roffe hade 35,2 gr och jag 36,2 grader.
 
Eftersom vi kom sist in i gruppen, så blev vi endast en 2-boll. Kom en starter och skickade iväg oss för start. Det är en parkbana vi spelade på idag. Riktigt fin och trevlig. Men varför är det så svårt å spela bra på hela rundan? Man vill ju göra fina slag. Ibland blir det katastrof-slag, men tack o lov många bra. Men jag har blivit osäker på inspelet. Som är så viktigt. Svårputtat är det oxå. Många 3-puttar. Inte OK!
 
På detta par 3-hål så slog jag en jättefint slag. Birdie-chans, men missade tyvärr. Nåväl, får vara glad för ett par.
Här tankar man vatten. Går åt mycket vatten.
Har reflekterat att skuggorna är korta här mot hemma. Var tvungen å ta kort på flaggan som ger en liten kort skuggan. Solen står nästan rätt upp. Bränner hårt på huvudet. Ser många som spelar med hatt.
 
Tog ca 4,5 timmar att spela. Jag fick 29 p och Roffe 28 p. Inte vinner man på det i denna tävling. Men det var en mycket härlig runda i fin miljö och lagom varmt. Man kände sig inte alls trött som när vi spelade i 35-40 gr värme.
 
Vi såg C&M i restaurangen tillsammans med tävlingsledaren. Gav våra score-kort och blev välkomnade, trots att det varit lite strul. Margareta hade tydligen haft fel mail-adress. Därför hade hon inte fått något svar. Men vi var så välkomna i gruppen. Trevligt.
En snabbdusch på golfklubben och direkt bilade vi efter C&M för att ta oss till vingården för lunch. Så mysigt ställe. Vi alla satt på långbord under träddunge. Var ca 30 personer idag.
 
Det var uppdukat under en berså. Var ca 30 personer idag.
 
 
 
Sen blev det prisutdelning. 
Claes fick ett pris för sina 35 p. Bravå!
Jag fick Lucky looser pris :) Lite kul trots allt. Denna ska jag ta med hem. Kostar 350 R.
 
Vilken härlig dag. Golf med lunch på vingård. Har fått mersmak!!
 
Blev en skön avkoppling sen på altan hos C&M i eftermiddagssol. Gick igenom golfrundan och våra scorer. Tyvärr förlorade vi igen. Denna gång endast med 5 p. Dom är svårslagna. Ny chans i morgon
 
Åt och drack lite gott som vanligt på terassen. Rensade kylen och fick till en toast och en god fruktssallad. Mums. 
I morgon ska vi checka ut från vårt boende. Ska först spela en golftävling sen bila ner till Kapstaden för att möta upp Anne-Lie. Vi ska bo hos henne 3 nätter. Så kul.
 
Nu har vi lyckats ordna boende de 3 sista nätterna innan hemresa. C&M har erbjudit att vi kan bo hos dom. S U P E R T A C K !!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback